Øvelser

Minst én oppgave – markering, søk, dirigering.

Øvelse 2 Enya lørdag

 • Første økt for Enya på lørdag: Et søk med nøkkelringdummyer bak. Dirigeringer langs veien. Markeringer forover. Brukte markeringspunktet til å trene back-signal. Sendte i søket bak for å avbetinge skudd og kast. Skudd i dirigeringsområdet – sendte på dirigering i markeringsområdet.
 • Andre økt for Enya på søndag: Markeringer med skudd hentes av første hund. Andre hund henter dirigering langs veien. Tredje hund sendes bak i søket. Unge hunder, så de jobbet en av gangen.

 

Bygge opp lange markeringer

 • Gjør hunden god på korte markeringer.
 • Når avstanden skal økes:
  • La hunden hente en markering på ok avstand. Hund og fører øker avstanden betydelig, mens markeringa kastes til samme punkt.
  • Bruk godt synlige dummyer, gjerne med streamers. Vi ønsker å beholde det gode arbeidsmønsteret fra de korte markeringene.

Stopp, nærsøk, ut

Øvelsen gir trening på

 • at stoppsignal betyr at fører har informasjon om hvor dummyen ligger – enten dirigering videre, eller et nærsøk.
 • et godt utsignal. Hunden forventer å løpe langt på signalet og lærer seg å stole på håndsignalet.
 • gå over gammel fert. Hunden lærer å ha god fart til den får beskjed om å søke.

For at hunden skal lykkes best mulig de første gangene bør punkt 2 velges som et tydelig siktepunkt for hunden og dirigeringsdummyen legges godt synlig (bruk gjerne en synlig farge). Når hunden sendes på utsignalet bør den få øye på området eller dummyen før den begynner å tvile og sette ned nesa i et søk. Vi ønsker at hunden på utsignalet skal løpe i god fart uten å søke underveis, og den skal forvente å løpe langt. Hvis det er nødvendig for at hunden skal lykkes kan medhjelper i det ytterste punktet gi ekstra påvirkning underveis i øvelsen. Tren øvelsen i mange ulike terreng

 1. Fører kaster en dummy bakover.
 2. Medhjelper kaster en markering i punkt 1. Hunden sendes.
 3. Medhjelper kaster en markering i punkt 2. Hunden sendes. Mens hunden er på vei inn legger medhjelper en dummy godt synlig i punkt 2.
 4. Medhjelper kaster en markering i punkt 1. Fører snur og sender hunden på dummyen bak. Imens plukker medhjelper opp den kastete dummyen.
 5. Fører sender hunden på markeringa i punkt 1. Hunden får søke så lenge den holder seg i området. Fører blåser stopp før hunden beveger seg ut av området. Hunden sendes bakover til punkt 2.
 6. Fører sender hunden på en strak dirigering i punkt 2.

Øvelse Enya søndaghttps://youtu.be/xJh_OdAG1fo

Anti-knalling

Bæring og avbetinging kast

Lær hunden at det alltid blir kastet en ny dummy hvis den holder seg på plass. Det første kastet kan være kjedelig for å sikre at hunden ikke knaller, og så kan det andre kastet være et morsomt kast. Hund og fører snur seg tilbake og hunden sendes for å hente det første kastet. Til slutt får den hente det morsomme kastet som belønning.

 

Nærsøkskorridor

Øvelse nærsøk søndagAvlevering

Gjør dummyen spennende og la hunden på eget initiativ plukke og komme inn med dummyen for å få et nytt kast. Fører snur ryggen til for å trykke hunden minst mulig.

Holde området

Bytting

 

2 kommentarer om “Øvelser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s