Trening uke 41

Denne uka ble det tre runder med organisert trening – jaktcup på mandag, ettermiddagstrening på Dragvoll op onsdag og fellestrening på den forlatte gården ved Eggkleiva på søndag. I tillegg ble det noen småtreninger i nærområdet med dirigeringer og litt markering.

Mandag

Jaktcupkveld nærsøk. Enkel post, men Enya plukker fortsatt ikke de nærmeste først. Hun løper inn i området og raser rundt litt. Fikk trent på noen markeringer med launcher og noen lange linjer til kjent punkt etterpå.

Onsdag

Dirigeringstrening med laucher på jordene på Dragvoll. Mange bra dirigeringer til kjente punkter

Søndag

Fellestrening Eggkleiva. Bumper, dobbeltmarkeringer og enkle dirigeringer.

Refleksjoner

  • Hvor mye vinden har å si. Kan slå på dummyen på 15-20 m avstand hvis de kommer på riktig side av vinden.
  • Enya har ikke hatt lyd i treninga på lenger enn jeg kan huske. Istedenfor lyd/uro ved fot kommer høyt stress for tiden ut i hardt grep eller tygging på dummy.
  • Teknikktreninger på vendinger har hjulpet. Forsatt noe heit på linja, men fullt akseptabel oppførsel.
  • Dobbeltmarkeringer fungerte bra, men samme problem som på enkeltmarkeringer.
  • Løs jaktfot hele veien tilbake til bila hjalp godt. Bør gjøre det oftere. Grep inn og pirket på jaktfoten underveis – aksepterte bare riktig posisjon.
  • Ingen spørring i søk, men runderte altfor stort på flere markeringer. Er visst vant til å løpe ut og vende når hun får den i nesa. Når hun ikke gjør det (pga vind eller terreng) kommer hun for langt og må jobbe seg tilbake eller kalles tilbake.
  • Jeg har ikke fått trent på langt back-signal, men jeg har fått jobbet en del med motivasjon, selvsikkerhet og presisjon på dirigeringer.
  • Jeg kan i liten grad korrigere/terpe på dirigering når jeg trener for meg selv, uten at Enya mister arbeidslysten. Søk og markeringer går bra.
  • Jeg må tenke gjennom om signalene mine er distinkte nok og at jeg har de signalene jeg trenger. Enya må være sikker på hvilken atferd som forbindes med hvilket signal, og jeg må følge opp feil utførelse/at hun overhører signaler med konsekvenser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s